Uutisarkisto
Kohti hyvinvoivaa työyhteisöä - opas mielenterveysosaamisen lisäämiseen työpaikoilla
Työturvallisuuskeskus kumppaneineen on julkaissut oppaan, jonka tarkoituksena on mielenterveysosaamisen lisääminen sekä mielenterveyteen liittyvän keskustelukulttuurin kehittyminen ja kohtaamiskulttuurin paraneminen työpaikoilla.
Mitä luottamus on ja miten sitä rakennetaan työpaikan arjessa?
Mitä luottamus on ja mihin sitä tarvitaan? Miten luottamusta voi rakentaa työpaikan arjessa? Näihin kysymyksiin vastaa ”Työyhteisön pieni kirja luottamuksesta” -julkaisu. Kirjan on kirjoittanut LUT yliopiston kauppakorkeakoulun tietojohtamisen professori Kirsimarja Blomqvist.
Mitä Suomen virallinen eläkeläinen Tyyne Kettunen sanoo hyvinvointialueuudistuksesta?
Tyynellä oli painavaa asiaa esimerkiksi muutoksesta. Ensimmäisessä videossa hän pohtii, mitä kuntalaisena oleminen on, ja missä kaikessa kunta onkaan hänen elämässään ollut mukana.
Haluatko kokeilla etätyöpajamalleja työpaikallasi ja oppia niistä?
Onko teillä kehitetty kiinnostavia käytäntöjä, joita kannattaisi levittää Parastaminen-työpajassa? Keskusteluttaako työpaikallanne jokin teema, johon haluaisitte etsiä ratkaisuja Yhteiskehittämö-työpajasarjalla? Vai olisiko tarpeen puhua haastavasta asiasta ja purkaa siihen liittyviä huolia Jakamossa?
Opas innostavien ja tuloksellisten etätyöpajojen järjestämiseen ilmestynyt
Opas perustuu Kuntatyö2030-ohjelmassa toteutettuihin etätyöpajoihin. Siinä kuvataan työpajamallit siten, että kuka tahansa voi toteuttaa vastaavia erilaisten kohderyhmien kanssa.
Kuntatyö2030-gaala hehkutti yhteistä tekemistä
Rinta rottingille, koska tästä kannattaa kertoa kaikille! Kuntien hienoa ja merkityksellistä työtä juhlittiin joulukuun alussa Kuntatyö2030-gaalassa Lasipalatsin Bio Rexissä Helsingissä.
Kymmeniä kuntatyön kehittäjiä ja kekseliäin kunta palkitaan
Kuntatyön kehittämistä juhlistetaan 1. joulukuuta Kuntatyö2030-gaalassa, jossa kymmeniä kuntatyöpaikkoja eri puolilta Suomea palkitaan tuloksellisesta kehittämistyöstä. Palkintoja myönnetään yhteensä 50.
Kuntatyö2030 gaala 1.12.2022
Tervetuloa seuraamaan Kuntatyö2030 gaalaa verkossa! Kuntatyö2030 -gaalassa palkitaan kunta-alan innostavimmat kehittämisteot, joita saatiin Hyvä kiertämään -kampanjassa syksyllä 2022. Samalla palkitaan Suomen kekseliäin kunta.
Hyvinvointialueiden työolotutkimusseminaari 19.12.2022
Kaikille avoimessa hyvinvointialueiden työolotutkimusseminaarissa käydään sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen uusimpia työolotutkimustuloksia läpi. Tervetuloa kuulemaan, millaisista työolojen lähtökohdista hyvinvointialueet aloittavat 1.1.2023.
Liminka on Suomen kekseliäin kunta
Kekseliäin kunta valittiin jo toista kertaa osana Hyvä kiertämään -kampanjaa, jossa kerättiin kunta-alan parhaita oivalluksia valtakunnalliseen Tekojen tori -portaaliin. Portaalissa tehdään hyvää kuntatyötä näkyväksi ja edistetään kehittämisratkaisujen leviämistä alalla.
Keskustelua kehittämisestä - mikä innostaa ihmisiä kehittämään
Tule mukaan keskustelemaan kehittämiskulttuurin luomisesta 9.12.2022 kello 9.-10.30. Tilaisuus on osa Kuntatyö2030 -kehittäjäverkoston toimintaa. Etätilaisuus järjestetään Teamsissa.
Sosiaaliset innovaatiot -lisäarvoa ihmiselle ja yhteiskunnalle
Mitä ovat sosiaaliset innovaatiot ja miksi ne ovat tärkeitä? Voisiko niiden kautta löytää ratkaisuja yhteiskunnassa ilmeneviin haasteisiin? Soilikki Viljanen, joka tekee väitöskirjaa aiheesta, määrittelee sosiaaliset innovaatiot uusiksi toimintamalleiksi, tuotteiksi tai palveluiksi, joilla vastataan ihmisen tarpeisiin perustuviin ongelmiin.
Tietoa ja tilastoa - positiivinen kuntakuva vahvistuu Tekojen torin avulla
Kuntatyö2030 -sivustolla vieraili syyskuussa 2022 yli 14 000 kävijää ja koko vuonna noin 62 000. Jokainen sivustolla vieraileva on potentiaalinen lukija sinun työpaikkasi kehittämisteoille. Kun kertoo kehittämistyöstä Tekojen torilla, kertoo samalla oman kunnan kehittämismyönteisyydestä ja uudistumishalukkuudesta.
“Tänä vuonna rikotaan tuhannen kehittämisteon raja” - Nyt on jälleen haussa Suomen kekseliäin kunta
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt kannustavat kunta-alalla työskenteleviä jakamaan kuntatyön kehittämistekoja Tekojen tori – portaaliin. Hyvä kiertämään -kampanjaan voi osallistua viemällä alustalle kuvauksen oman kuntatyöpaikan toimintatapojen ja palvelujen uudistamisesta.
Työpaikoilla on valtavasti dialogisen keskustelun paikkoja - miten dialogia voisi hyödyntää?
Kysyimme DialogiAkatemian johtaja Janne Kareiselta, miksi dialoginen keskustelu on tärkeää ja miten dialogia voisi hyödyntää työelämässä.
Tule mukaan uuteen kehittäjäverkostoon!
Aamukahveja, alustuksia, webinaareja, vierailuja, yhteiskehittämistä, yhteisiä hankkeita…tätä ja paljon muuta?! Kuntatyö2030-ohjelma kutsuu kaikki kunta- ja hyvinvointialueilla työskentelevät kehittäjät uuteen verkostoon, jossa opitaan toisilta, levitetään hyviä käytäntöjä jne.
Työmarkkinaosapuolet vahvistavat työelämän kehittämistä kunta- ja hyvinvointialoilla
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT, JAU ja JUKO ovat sopineet kattavasta työelämän kehittämisohjelmasta kunta- ja hyvinvointialoille. Sopimuksella osapuolet vahvistavat pitkäjänteistä työelämän ja työolojen kehittämistä sekä alojen houkuttelevuutta.
Yhteiskehittäminen tuottaa satoa - työpajasarjasta uusia ideoita hyvien käytäntöjen levittämiseen
Kehitämme tänä vuonna Kuntatyö2030 -ohjelmassa uusia yhteiskehittämisen malleja. Olemme kevään mittaan kokeilleet kolmea työpajamallia. On ollut hienoa nähdä käytännössä, kuinka tuloksia syntyy yhdessä pohtien.
Porvoon hallintopalvelukeskus haki sparrauksesta tukea muutoksen käsittelyyn henkilökunnan kanssa
Porvoon hallintopalvelukeskus (HPK) on yhtiöittämisen takia suuren muutoksen äärellä, sillä 50 työntekijän keskus yhtiöitetään hyvinvointialueuudistuksen myötä. Keskus on tuottanut Porvoon kaupungin talous-, palkka-, ICT-, rekry- ja käännöspalveluja, mutta uusi yhtiö palvelee jatkossa sekä kaupunkia että Itä-Uudenmaan hyvinvointialuetta.
Sitouta perehdyttämisellä kestävään ja turvalliseen työelämään -webinaari 1.6.2022
Webinaarissa käsitellään perehdytystä erityisesti sitouttamisen näkökulmasta ja sen aikana. Tilaisuuden tausta-ajatuksena on, että perehdytystä ei tulisi järjestää vain uudessa työpaikassa aloitettaessa, vaan läpi uran. Perehdytyksessä on huomioitava myös se, että työpaikoille saapuvat uudet sukupolvet saattavat suhtautua työhön ja elämään eri tavoin kuin vanhemmat ikäryhmät.
Aika: keskiviikkona 1.6.2022 klo 9.00-12.00
Paikka: Webinaari, linkki toimitetaan ilmoittautuneille
Webinaarissa:
Pagination
- Page 1
- Next page