12.05.2020 09.27

Ikaalisissa vanhukset ja omaiset tapaavat toisiaan treffituvassa ilman tartuntariskiä

Toivolansaarikodin pihaan hankittiin treffituvaksi nimetty kontti, jotta asukkaat voivat tavata omaisiaan turvallisesti myös koronaepidemian aikana. Treffitupa on jaettu pleksilasilla, ja asukas ja omaiset voivat keskustella mikrofonin avulla.

– Saimme idean Aamulehden jutusta, jossa kerrottiin helsinkiläisen Wilhelmiina-kodin tapaamiskontista. Aloimme pohtia, olisiko tässä ratkaisu meillekin. Asukkaat ja omaiset olivat kertoneet meille suuresta ikävästä, kun he eivät voineet tavata toisiaan, Ikaalisten kaupungin palvelukotipäällikkö Arja Starck kertoo.

Tilaus kontista tehtiin vappuaattona ja 5. toukokuuta kontti oli jo Toivolansaarikodin pihassa.  Nopealla aikataululla tehtiin kaikki valmistelutyöt: kiinteistönhoitaja hankki paikalle sähköasentajan, rakennusinsinööri kävi tarkastamassa oikean paikan kontille ja huolehti luvat kuntoon, laitoshuoltajat tekivät siivouksen ja sovittivat aikatauluunsa siivouksen jatkossa, it-tuki teki varausjärjestelmän ja hoitajat opettelivat sen käytön.  

Starck kiittelee sitä, miten hienosti yhteistyö on sujunut. Jokainen mukana ollut voi olla lopputuloksesta ylpeä.

– Asukkaat ja omaiset ovat olleet tyytyväisiä ja varauksia on tehty jo paljon. Tapaamisissa ei ole vältytty kyyneleiltä.