27.06.2019 14.21

Tekojen torin kesätekoja

kesätekoja

On taas se aika vuodesta, kun sähköpostiviesteihin saat vastaukseksi ”takaisin sorvin äärellä syksyllä”, käytävän täyttävät ”lomalle lompsis” -toivotukset ja voit melkein kuulla kuinka risupallot ratisevat pyöriessään autioilla käytävillä. Kunta-ala hiljenee ja missään ei tapahdu mitään. Paitsi että tapahtuu.

Niin kuin vanha totuus kertoo, on jokainen Suomen kunta kesäkunta. Mökkikansa rantautuu crocseineen ja kylmälaukkuneineen järvikuntiin, kesätapahtumat ja kulttuuririennot täyttävät paikallislehtien ilmoitusosion, leirikeskukset täyttyvät juniorikesälomalaisista ja kesätyöntekijät ryömivät esille tuomaan väriä kuntien katukuvaan. Ja totta kai aina joku on töissä. Siksipä kesälläkin riittää tekemistä ja kehitettävä. Tässäpä olisi pari esimerkkiä, miten kunta-alalla voidaan laittaa myös kesällä tuulemaan ja näyttää, että risupallot kuuluvat pelkästään aavikolle.

Kesäkunnanjohtaja

Asikkalassa aloittaa tänä kesänä ihka ensimmäinen kesäkunnanjohtaja. Kunnassa ei haluttu, että hallintopuoli uinuu kesälomien takia, kun kunta täyttyy kesäasukkaista ja -tapahtumista. Asikkalassa pohdittiin myös kunnan houkuttelevuutta nuorten työnhakijoiden osalta. Ratkaisuksi muodostui kesäkunnanjohtaja, jota varten etsittiin opintojensa loppupuolella olevaa tai jo valmistunutta nuorta ottamaan 1,5 kuukauden ajaksi kunnan johto haltuun. Ainutlaatuinen tilaisuus niin työuransa alussa olevalle nuorelle kuin myös kunnalle hyvään markkinointitempaukseen!

Lue lisää kesäkunnanjohtajasta ja inspiroidu: Katso teko

Kesäsomettajat

Monessa kunnassa on herätty siihen, että kesä on parasta aikaa markkinoida. Markkinointi on usein tehokkainta sosiaalisessa mediassa, joka on monen nuoren valtakuntaa. Siksipä kunnat ympäri Suomea, Asikkala mukaan lukien, ovat palkanneet nuoria kesäsomettajia kertomaan kunnan toiminnasta. Asikkalassa kesäsomettajat lisäsivät positiivista näkyvyyttä ja tiedonkulkua. Yhteistyö kunnan ja kuntalaisten välillä lisääntyi ja onhan kesäsomettajilla nuorten työllisyyttä lisäävä vaikutus sekä samalla se keventää kunnan henkilöstön viestinnän vastuuta.

Lue lisää kesäsomettajista ja inspiroidu: Katso teko

Kesäleiri työntekijöiden lapsille

Kesällä moni perhe tuskailee työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen kanssa. Joensuun kaupungilla oli lähdetty mukaan Väestöliiton Perheystävällinen työpaikka -ohjelmaan lisätäkseen perheellisten työntekijöiden hyvinvointia töissä. Ratkaisuksi ongelmaan muodostui kesäleirit Joensuun kaupungin työntekijöiden lapsille. Leiri toteutettiin arkipäivisin virka-ajan sisällä ja perheiltä perittiin vain pieni omavastuu. Leirit myös työllistivät nuoria opiskelijoita, jotka pystyivät suorittamaan leireillä työssäoppimisjakson. Kehittämisteolla helpotettiin perheellisten työntekijöiden stressiä perheen ja työn yhdistämisestä sekä myös vaikutettiin kaupungin työnantajakuvaan positiivisella tavalla.

Lue lisää kesäleiristä ja inspiroidu: https://www.kunteko.fi/katso/708

ESR logo